Walk To Remember 14-18

Op 23 april wandelen de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar mee langs de frontlijn van WOI.

Dat doen onze leerlingen niet alleen, want meer dan 400 leerlingen en leraren van GO! Scholengroep Westhoek stappen mee op 23 en 24 april.              

‘Herinneren om nooit meer te vergeten’ is de centrale baseline van deze wandeltocht.

Het startschot is in Nieuwpoort. Een groep vrijwilligers, onder leiding van Jan Feys, zal 36 dagen stappen. Ze wandelen gemiddeld 30 kilometer per dag van Nieuwpoort tot aan de Zwitserse grens langs de frontlijn van ‘de Groote Oorlog’.

Wij zijn de tweede groep leerlingen die Walk To Remember 14-18 mee vorm geven. Onze kinderen zullen de groep van Nieuwpoort aflossen tussen Ramskapelle en Pervijze.

Dit schooljaar hebben de kinderen van de derde graad reeds gewerkt rond WOI. Ze kregen o.a. een uitgebreide lesbundel over de oorlog en onlangs brachten ze nog een interactief bezoek aan de permanente tentoonstelling 'Rode Kruishospitaal L'Océan’ onder leiding van meneer Dancet. Het thema was ‘Het kind in de Groote Oorlog’.

Herinneringseducatie onder de  aandacht brengen bij jongeren met een link naar actuele gebeurtenissen is iets waar we als onderwijsinstelling graag ons steentje aan bijdragen. Jongeren moeten zich deze belangrijke historische gebeurtenis herinneren en dat is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Datum: 
maandag, 23 april, 2018 - 10:00
Overzicht: