Sessie 3: Hair- & beauty-scouts

Ben je tussen de 11 en 15 jaar en droom je ervan om later kapper/kapster of schoonheidsspecialiste te worden? Schrijf je dan snel in voor onze gratis "hair & beauty" scouts-sessies op woensdagnamiddag en kom proeven van een opleiding in de beautysector.

Wie?
Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van het basisonderwijs.
Leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar van de eerste graad van het secundair onderwijs.

Wat?
Tijdens vier leerrijke sessies maken de deelnemers kennis met het reilen en zeilen van een echte beautyspecialist. Ze worden ondergedompeld in diverse aspecten van de schoonheidswereld:

Hippe vlechttechnieken

Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken om prachtige lange kapsels te creëren, waaronder het vlechten van de haren. Onze ervaren haarstylisten zullen je stap voor stap begeleiden, zodat je alle ins en outs leert op het gebied van langhaartechnieken. Van eenvoudige vlechten tot ingewikkelde vlechtcreaties, je zult versteld staan van wat je kunt bereiken met de juiste technieken. Bovendien zul je tijdens de workshop ook leren hoe je verschillende haaraccessoires kunt gebruiken om je vlechten nog mooier te maken. Of je nu houdt van een klassieke look of juist iets meer gedurfd wilt gaan, wij zorgen ervoor dat je met nieuwe inspiratie en vaardigheden naar huis gaat.

Tips en trics voor skin care van een ´tiener huid´

We leggen de focus op hoe je het best kan omgaan met onzuiverheden en acne. De huid wordt bekeken met de high tec skinanalysor. Vervolgens leren ze welke producten ze moeten gebruiken voor een dagelijkse verzorging en maken we een beauty pasje op. Ook vitamines en voeding komen aan bod.

Creatief met krullen

Leer hoe je met behulp van krultangen, krulspelden en andere stylingtools prachtige krullen kunt creëren die langdurig blijven zitten. Tijdens de workshop voorzien we je van alle benodigde materialen. Je hoeft dus geen eigen tools mee te nemen. Bovendien zorgen we voor een ontspannen en gezellige sfeer, waarin je alle ruimte krijgt om te oefenen en vragen te stellen.

Mooi met make-up

Aan de hand van onze professionele Babor make-up stand wordt aangeleerd hoe je een onzichtbare ´nude make-up´ moet aanbrengen. Ze leren onder andere de juiste kleuren kiezen met tinten en kleurentypes en technieken voor camouflage en lichte oogopmaak.

Waar?
Villa haarzorg
Sint-Elisabethlaan 4
8660 De Panne

Wanneer?
Sessie 1: (hippe vlechttechnieken) op 31 januari 2024
Sessie 2: (tips en trics voor skin care van een 'tiener huid') op 21 februari 2024
Sessie 3: (creatief met krullen) op 13 maart 2024
Sessie 4: (mooi met make-up) op 27 maart 2024

Datum: 
woensdag, 13 maart, 2024 - 13:30
Overzicht: