Update 16 april

Beste ouder,

Gisteren kregen we zoals verwacht de bevestiging dat we na de paasvakantie (minstens) nog twee weken verder gaan met afstandsonderwijs.

We schakelen over naar een nieuwe fase, met zogenaamde ‘pre-teaching’ van nieuwe leerstof. Dat betekent dat leerlingen essentiële leerstof in eerste instantie op afstand verwerven. Wanneer de lessen terug starten, wordt de nieuwe leerstof herhaald, maar in verhoogd tempo.                                     

Het is dus van groot belang alle opdrachten ter harte te nemen. Aarzel niet om bij problemen van welke aard dan ook contact op te nemen met de klasleerkracht via mail (enkel in de lagere afdeling).

Op maandag 20 april kan één lid per gezin de werkbundels van uw kind(eren) komen afhalen (tussen 9u en 16u). Er zijn bundels voorzien vanaf K3 tot en met L6. Alles wat uw kind moet doen, staat netjes uitgelegd in een begeleidende brief die bij het pakket geleverd wordt. 

Volg het dagschema van de klasleerkracht goed op. Hou er rekening mee dat voor sommige leerstof uw kind online moet kunnen gaan om een instructiefilmpje, een link of extra info te raadplegen. Heb je meerdere kinderen in het gezin die online moeten, probeer dan de tijd zo eerlijk mogelijk te verdelen. (Niet iedereen moet tussen 9u en 15u fulltime op de computer). Op woensdag kunnen de leerlingen van de derde graad vrijwillig een online sessie muzische vorming volgen via zoom. Meer info krijg je via de klasleerkracht.

De geschatte werktijd per dag komt neer op: 

Maximum 4 uren voor de derde graad - Maximum 3 uren voor de eerste en tweede graad - de kleuters van K3 mogen vrijblijvend de bundel invullen.

Alle opdrachten worden binnengebracht ten laatste op donderdag 30 april voor 16u. (= strikte deadline)

Voor het vervolg van het schooljaar blijven we voorlopig met heel wat vragen zitten. Vrijdag en in de loop van volgende week zouden we vanuit het departement meer info krijgen. We houden jullie op de hoogte.

Hou de moed erin, veel succes en geniet nog van de laatste dagen vakantie.

Vriendelijke groetjes,

Saskia Ghysel Directeur

Datum: 
donderdag, 16 april, 2020 - 16:15
Overzicht: