Nieuwe richtlijnen: Strenge social distancing-maatregelen in België

Beste ouders,

Op dinsdagavond 17 maart werden er verstrengde maatregelen in strijd tegen het coronavirus aangekondigd. Die gaan in vandaag om 12 uur.

Wat betekent dat voor onze school:

Kinderen van ouders in een cruciale sector (gezondheidszorg, veiligheid, …) die beiden tegelijkertijd opgeroepen worden om te gaan werken, kunnen beroep doen op onze noodopvang. Gelieve uw kind telefonisch (0497/43 03 48) aan te melden de dag voordien, tussen 9 en 14u.                                                                               

Aangezien (in art. 4. van het MB van 13/03/2020) wordt bepaald dat ‘de lessen en activiteiten in het kleuter-, lager onderwijs worden geschorst tot en met 3 april 2020’, wil dat niet zeggen dat het vakantie is voor de kinderen. Het is zeer belangrijk dat alle taken die uw kind meekreeg naar huis worden afgewerkt en dat de kinderen de extra oefeningen op BINGEL maken.

Onderwijsminister Ben Weyts is, net als de onderwijspartners, bezorgd om de bescherming van het onderwijspersoneel en roept daarom alle ouders op om hun kinderen maximaal thuis op te vangen. We zijn heel blij te zien dat velen onder u doen wat kan om de kinderen thuis te houden. Dat is het allerbeste, want we vernemen dat er steeds meer mensen gelinkt worden aan besmette patiënten...

Momenteel hebben we in ons land 1243 gekende COVID19-besmettingen. 361 COVID19-bevestigde patiënten liggen in het ziekenhuis. 79 patiënten liggen op intensieve zorgen en 51 daarvan worden beademend. Eén patiënt krijgt ECMO (extracorporele membraanoxygenatie). Tien mensen waarbij COVID19 werd bevestigd zijn overleden. Al deze aantallen zullen over de volgende dagen sterk stijgen.

Zit u met vragen omtrent het virus, neem dan zeker contact op met het CLB via CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector. Het CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis. Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u

Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. 

Met bezorgde groet,

Het schoolteam en de directie van GO! Bs De Tuimelaar.

Datum: 
woensdag, 18 maart, 2020 - 14:00
Overzicht: